parallax background

Adria Polymers

Sinergija energetskih i industrijskih kapaciteta

Tvrtka Adria Polymers sa sjedištem u Omišlju osnovana je s ciljem razvoja industrijskog parka na otoku Krku. Proteže se na 150 hektara građevinskog zemljišta na lokaciji koja ima direktan pristup moru i kopnu, te uključuje kvalitetnu povezanost s glavnim prometnim pravcima unutar Hrvatske i regije. Na lokaciji ugašene DINA Petrokemije tvrtka danas stvara nove uvjete za održive poslove, rast i investicije.

Industrijski park - Adria Polymers je projekt revitalizacije ugašene petrokemije zajedno s mogućnošću razvoja visokospecijaliziranih proizvodnja i obrta kojima će industrijski park pružiti adekvatno okruženje i povoljne uvjete za razvoj poslovanja. Zamišljen je kao sinergija energetskih i industrijskih kapaciteta koncipiranih na zdravim ekonomskim osnovama.

U partnerstvu s nekoliko vodećih svjetskih kompanija, razvoj industrijskog parka osigurava ključne uvjete konkuretne sposobnosti za manje specijalizirane projekte unutar same petrokemijske industrije. Glavne pretpostavke za to su upravo u pravilnom infrastrukturno opremljenom prostoru, koji uključuje sve potrebne elemente za razvoj manjih proizvodnji unutar funkcionalnog industrijskog parka.

Industrijski park će dugoročno ostvariti snažan i pozitivan utjecaj na sve ključne makroekonomske pokazatelje od porasta BDP-a, rasta izvoza koji je glavni pokretač oporavka gospodarstva do otvaranja novih radnih mjesta. Time će se omogućiti stvaranje dodatne vrijednosti u gospodarstvu Hrvatske te tehnološki razvoj kroz sudjelovanje domaće industrije i usluga.