parallax background

Gasfin

Investicijski projekti diljem svijeta

Tvrtka Adria Polymers članica je društva Gasfin S.A. sa sjedištem u Luksemburgu. Gasfin je aktivan na području razvoja projekata ukapljenog prirodnog plina (UPP-a) te na području nabave i distribucije UPP-a od 2006. godine. Društvo je specijalizirano za pripremu, uređenje i provedbu projekata opskrbe UPP-om s naglaskom na postizanju sinergije između vlasnika prirodnih resursa, operatera i krajnjih korisnika.

Uključeno je u brojne investicijske projekte diljem svijeta, kako na kopnu, tako i na moru i zajedno sa svim svojim podružnicama ima preko 600 zaposlenika diljem svijeta. U segmentu opskrbe UPP-a širok je spektar aktivnosti koje osigurava, a neke od njih su transport, logistika, skladištenje te distribucija.

Unutar kompleksne geopolitičke realnosti u povezivanju opskrbe plinom s potencijalnim tržištima Gasfin gradi svoj pristup na jačanju prisutnosti u strateškim regijama prirodnog plina kao što su Jugoistočna Europa, Rusija, zemlje bivšeg sovjetskog bloka, Bliski Istok te Karipsko otočje.

Glavna misija Gasfina je stvaranje novih prilika za proizvođače prirodnog plina, investitore, operatore i potrošače, istovremeno promovirajući prirodni plin kao alternativu za grijanje domova, kao pogonsko gorivo te za proizvodnju električne energije s višestrukim prednostima nad ostalim konvencionalnim ugljikovodicima.

Spajanjem dokazanih tehnologija s održivim poslovnim modelima Gasfin nudi atraktivne mogućnosti privatnim i institucionalnim investitorima te doprinosi stvaranju čišće energije na širokoj razini.

Razvijanje proizvodne infrastrukture i distribucijskih kanala za prirodni plin je veliki izazov ali neophodan smjer globalne ekonomije kako bi se osigurala čišća i održiva opskrba gorivom za plovila, teške strojeve, vozila, zrakoplove i turbine u desetljećima koje dolaze.